5 lucruri pe care nu le stiai despre China

Fiecare cultura de pe glob isi are laturile sale interesante, iar China nu este o exceptie. Aceasta tara fascinanta isi are propriul set de reguli atunci cand vine vorba despre cultura, traditiile si preferintele populatiei sale. Iata 5 lucuri pe care nu le stiai despre China:

  1. Chinezii merg la spital pentru orice.

In China nu exista doctori de familie. Pentru orice afectiune, oricat de mica ar fi ea, chinezii sunt nevoiti sa mearga la spital pentru o consultatie sau pentru o reteta. Totusi, serviciile medicale acordate in spital sunt incredibil de ieftine, o consultatie fiind intre 0.89 lei si 2.68 lei.

  1. In China, condusul se supune unor reguli cu totul diferite.

Soferii chinezi au reflexe incredibil de rapide si pot frana la milimetru pentru a evita un accident. Acestea sunt calitati nepretuite pentru un sofer ce se aventureaza pe sosele din China unde se conduce foarte dezorganizat, masinile reprezentand un flux continuu si haotic. Singura regula de circulatie care pare sa domneasca este: „cine se incadreaza primul are prioritate”.

  1. De Anul Nou, in China are loc ce mai mare migratiune

In fiecare an, de festivalul Chinezesc al Primaverii aproape 230 de milioane de muncitori chinezi parasesc marile orase pentru a se intoarce in localitatile lor natale unde celebreaza Anul Nou Chinezesc. Pretul biletelor creste simtitor, iar transportul public devine o mare interminabila de oameni. Motivul acestei migratiuni in masa este faptul ca in China, cu acazia acestui festival se dau 15 zile libere de la stat. Chinezii detin recordul zilelor nationale libere. Acestia au parte de patru sau cinci sarbatori publice in fiecare an cand toata populatia este libera in acelasi timp. Pentru ca toata lumea are concediu simultan, calatoresc in acelasi timp blocand principalele cai de transport.

  1. China se lauda cu cel mai mare procentaj de barbati care poarta genti

Branduri importante precum Gucci sau Prada au inceput sa realizeze potentialul pietei masculine de genti din China. Motivul pentru care atat de multi barbati chinezi poarta genti scumpe este cat se poate de simplu. Cea mai mare bancnota chinezeasca este de 100 RMB, care inseamna aproximativ 50 lei. Cecurile nu sunt folosite aici, ci doar banii gheata. Acest lucru inseamna ca sume mari de lichiditati sunt deplasate de cei care fac afaceri. Oamenii de afaceri cumpara genti masculine pentru a transporta gramezile de bani. Astfel, din obisnuinta, barbatii chinezi vor cara chiar si gentile feminine ale prietenelor sau sotiilor fara nici un pic de jena.

Varstnicii din China au un stil de viata complet diferit de cel al occidentalilor. Dis de dimineata, se trezesc pentru a dansa. Parcurile, magazinele mari sau chiar si stadionale sportive sunt populate de localnici care danseaza in public. Aceasta reprezinta o forma extraordinara pentru a se mentine in forma. Pe langa dansul in public, chinezii mai practica si exercitii numite Jianzi, Tai Ji, sau Ma Jiang.

Leave a Reply