5 orase din China renumite pentru gastronomia lor

China este renumita pentru gustul unic al bucatariei sale, insa gastronomia acestei tari reuneste mai multe stiluri culinare. Aceste stiluri sunt caracteristice  principalelor orase ale Chinei, si au la baza retete identice care in timp au evoluat diferit capatand cu totul si cu totul alte arome. Citeste mai departe si afla care sunt 5 dintre orasele chinezesti care sunt vestite pretutindeni pentru mancare lor delicioasa, mancare ce reuneste cele mai inedite si originale arome.

1 Hong Kong

Localizare: Sud-Estul Chinei

Stilul culinar: Bucataria Cantoneza, Bucataria Hong Kong si Bucataria Internationala

Mancarea cantoneza este apreciata in toata lumea si are gustul cel mai apropiat de mancarea chinezeasca takeaway. Este cea mai dulce dintre toate stilurile culinare chinezesti, si in acelasi timp cea mai similara aromelor europene. Hong Kong ofera acest stil, impreuna cu fructe de mare foarte bune si coltunati savurosi.

  1. Beijing

Localizare: Nordul Chinei

Stilul culinar: Bucataria Jing, Bucataria Nordica si Bucataria Mongoleza

Rata Peking sau rata fripta este un preparat chinezesc clasic si foarte delicios. Cea mai gustoasa varianta a ei este cea preparata urmand stilul culinar din Beijing, locul sau de origine ca si mancare imperiala. Aici, rata se serveste intr-un mod foarte festiv si extravagant, fiind considerata o adevarata specialitate. Bucataria specifica Beijingului poarte denumirea de „Bucatarie Jing”.

In nordul Chinei, graul este baza pentru mancaruri, fiind mai important chiar si decat orezul. De aceea, aici se mananca multe preparate care contin faina de grau: clatite, taitei, chifle la abur si coltunasi. Multe mancaruri se gatesc inabusite.

  1. Chengdu

Localizare: Centrul Chinei, Provincia Sichuan

Stilul culinar: Bucataria Chuan

Chengdu este capitala provinciei Sichuan, locul de unde provine unul dintre cele mai condimentate si populare stiluri culinare. Mancarea chinezeasca Sichuan ar trebui brevetata. Chiar si in cantitati foarte mici este mult prea condimentata pentru majoritatea oamenilor, dar daca adori ardeii iuti atunci este raiul pe pamant. Preparatele clasice care se mananca aici sunt mancaruri calde sichuan, puiul kungpao si tofu mapo.

  1. Turpan

Localizare: Nord-Vestul Chinei, Regiunea Autonoma Xinjiang

Stilul culinar: Bucataria Musulmana, Bucataria Xinjiang

 

Oriunde in Nord-Vestul musulman al Chinei ar fi un loc grozav pentru a manca miel la rotisor sau taitei intinsi cu mana, din moment ce isi au originea aici. De asemenea, „painea turtita” din acest oras este cunoscuta sub numele de nang si este foarte gustoasa.

  1. Xiamen

Localizare: Sud-Estul Chinei, Provincia Fujian

Stilul Culinar: Bucataria Min (Fujian)

Este renumit pentru modul delicios in care se prepara fructele de mare, dar si pentru mancarurile sale cu gust autentic dulce acrisor. Stilul culinar Fujian, dezvoltat in provincia Fujian, este apreciat si pentru condimentele si supele sale inedite.

Leave a Reply