Cele mai indragite mancaruri chinezesti

China este bogata in mancaruri delicioase. Cu o lunga istorie, bogata traditie si stiluri originale, bucataria chinezeasca este o parte foarte importanta din cultura acestei tari. Preparatele chinezesti sunt renumite pentru culoarea, textura, gustul, insemnatatea si aspectul lor unic.

Din moment ce bucataria chinezeasca este atat de gustosa si vestita in intreaga lume, am selectat cele mai apreciate mancaruri ale sale pe care trebuie neaparat sa le incercati. Negresit, le veti indragi!

Porc Dulce Acrisor

Porc Dulce Acrisor este de o  culoare rosie portocalie foarte intensa, si are un gust delicios dulce acrisor.

La inceput exista doar varianta cu carne de porc a acestei retete traditionale, insa pentru a satisface toate gusturile, au inceput sa apara diferite versiuni in care carnea de porc era inlocuita cu pui, vita sau costita. Insa un singur lucru nu s-a schimbat de-a lungul timpului: acest preparat ramane una dintre cele mai iubite mancaruri de pe intregul mapamond.

Pui Gong Bao

Aceasta este o specialitate Sichuan extrem de cunoscuta, populara atat printre chinezi, cat si printre cunoscuti. Ingredientele de baza sunt carnea de pui, chili uscat si alune prajite- toate tocate marunt. Cei din tarile vestice au creat un tip mai occidental de pui gong bao, in care bucatelele de pui sunt date prin faina de porumb, si la care se mai adauga legume, sos dulce acrisor si usturoi. Bineinteles, gustul este mult mai diferit- este adaptat preferintelor mai terne ale occidentalilor.

Coltunasii

Cu o istorie de mai bine de 1800 de ani, coltunasii sunt un preparat traditional foarte popular in nordul Chinei. Coltunasii se prepara din carne tocata, legume taiante marunt si infasurate intr-un strat subtire de coca. Pot fi gatite prin prajire, fierbere sau la abur. Acest preparat se mananca mai ales de anul nou chinezesc si se serveste de obicei cu un amestec de sos de soia, otet chinezesc si seminte de chili.

Chow Mein

Chow Mein sunt acei taitei prajiti in wok la flacara uite impreuna cu diferite feluri de carne si legume. In mod obisnuit, acestia se combina cu carne de pui, vita, creveti sau porc, ceapa si telina. Pentru a prepara Chow Mein, taiteii trebuie sa fie mai intai fierti in apa pentru ceva timp, iar apoi sa fie raciti si transferati intr-un wok pentru prajire.  Acest preparat este foarte gustos si hranitor, adorat atat de chinezi, cat si de gurmanzii din tarile vestice.

Pachetele de primavara

Pachetelele de primavara sunt o reteta cantoneza, foarte asemanatori cu coltunasii, dar care au o forma cilindrica. Umplutura pachetelelor de primavara include legume sau carne, si gustul poate fi ori dulce ori acrisor. Dupa ce umplutura este infasurata in aluatul subtire, acestea se prajesc pana ce capata culoarea lor specific aurie. Este un preparat extrem de popular in intreaga lume.

Rata Peking

Rata Peking este un preparat faimos din Beijing, care a ajuns sa fie la loc de cinste in meniurile restarantelor de pe intregul glob. Este considerat unul dintre mancarurile nationale ale Chinei.

Rata Peking este foarte apreciata pentru pielea sa subtire si crocanta. Feliile subtiri de rata Peking sunt adesea mancate cu clatite, sos dulce de fasole sau sos de soia cu usturoi. Este un preparat delicios pe trebuie sa-l incerci.

Leave a Reply