Am fost dintotdeauna fascinat de tot ceea ce inseamna cultura asiatica, dar mai ales de cea chineza. Traditiile, obiceiurile si bucataria  poporului chinez este o sursa nesfarsita de mistere si descoperiri uluitoare. Frumusetea si ineditul Chinei m-au determinat sa caut cat mai multe informatii despre complexitatea cuceritoare a  culturii sale si sa-mi doresc sa impartasesc toate aceste lucruri interesante cu cei care sunt la fel de intrigati ca si mine de aceasta parte surprinzatoare a lumii.

Si totusi ce este atat de fascinant la China? Eu am gasit nenumarate motive care sa ma atraga la aceasta tara uluitoare. China inseamna istorie, arta, mancare fina, o latura a medicinei misterioasa si comprehensiva, traditii si obiceiuri transmise din generatie in generatie, literatura splendida intr-un stil unic in lume si o cultura incredibil de subtila, profunda, complicata si originala.

Cu totii avem motive diferite pentru care ne simtim atrasi de China. Fie ca este vorba de mancare, de istoria sa, de ospitalitatea poporului ori de traditiile sale unice, reuseste sa ne captiveze. Indiferent daca am fost deja in China, daca urmeaza sa o vizitam sau daca citim despre ea online, in carti ori in reviste, cu fiecare informatie noua pe care o dobandim sau cu fiecare experienta autentica chinezeasca pe care o traim, ne simtim mai legati de  frumoasa sa cultura.

Acestea fiind spuse, va invit sa descoperim impreuna splendida complexitate a culturii chineze, sa traim frumusetea traditiilor sale renumite in intreaga lume si sa gustam din deliciul bucatariei sale deosebit de originale.