Orasul Interzis

Orasul Interzis

 

Orasul Interzis a fost timp de multe secole lacasul rezervat imparatilor chinezi, a familiilor acestora, a personalului care ii servea si a oficialilor guvernamentali. Acesta a fost ocupat de imparati incepand cu dinastia Ming pana la sfarsitul dinastiei Qing si reprezinta, pana in prezent, unul dintre cele mai importante simboluri ale guvernului chinez antic. Vreti sa stiti mai multe despre Orasul Interzis? Iata cateva date interesante despre aceasta atractie a Chinei:

 

  1. Orasul Interzis a fost construit intre anii 1406-1420 si consta intr-un ansamblu de 980 de cladiri care acopera o suprafata totala de 720.000 de metri patrati.

 

  1. Orasul Interzis a fost declarat site al Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1987 si reprezinta, de asemenea, cea mai mare zona de conservare a structurilor din lemn din lume antica din lume.

 

  1. Orasul Interzis este gazda unuia dintre cele mai mari muzee din lume – Muzeul Palatului – care se mandreste cu colectii de exponate imperiale care acopera dinastiile chineze Ming si Qing.

 

  1. Printre materialele folosite pentru construirea palatului se numara marmura obtinuta din carierele din apropiere, lemn de pretios Phoebe Zhennan si caramizi de aur veritabil. Luxul cu care a fost construit acest palat a contribuit la renumele sau.

 

  1. Orasul Interzis a reprezentata, de-a lungul timpului, domiciliu a 24 de imparati chinezi – 14 din cadrul dinastiei Ming si 10 din dinastia Qing.

 

  1. Orasul Interzis incetat sa mai fie sediul puterii politice din China in 1912, dupa ce Pu Yi, ultimul imparat al Chinei, a abdicat si a permis formarea Republicii Populare Chineze – forma de organizare pe care o cunoaste China pana in ziua de azi.

 

  1. Orasul Interzis reprezinta un intreg ansamblu de cladiri vechi si artefacte care includ obiecte din portelan si jad, gradini, piete, situri istorice, si 9.999 de camere.

 

  1. 90% dintre acoperisurile cladirilor Orasului Interzis sunt finisate cu gresie galbena glazurata. Galben a fost culoarea oficiala a curtilor imperiale din China.

 

  1. Fiecare dintre cele 9.999 de camere este decorata cu cateva statui. Cu cat creste importanta fiecarei cladiri, cu atat creste si numarul de statui. Cea mai importanta camera dispune de un maxim de 10 statui.

 

  1. Aproximativ un milion de artefacte care sunt gazduite de Muzeul Palatului in Orasul Interzis sunt considerate obiecte de patrimoniu national din China si sunt, prin urmare, sub protectia guvernului chinez.

Leave a Reply